Mansikkakakku 20 hlö

Mansikkakakku 20 hlö 

sienikakkupohja:
6 munaa 
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
2 dl kiehuvaa vettä 
Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (Ø 24 cm).
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi.
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää se muna-sokerivaahtoon vähitellen samalla voimakkaasti vatkaten.
Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää ne siivilän läpi vaahdon joukkoon varovasti nostellen.
Kaada taikina vuokaan. Paista uunin ala-/keskitasolla 1 h tai kunnes kypsä. anna jäähtyä ja leikkaa kolmeen kerrokseen.

Kostutus: 
sokerivesi 
 
Täyte:
2,5 dl vispattua Hyla-kermaa vaadotettuna
1 tl vanilijasokeria
1 rkl sokeria
400 g mansikoita
1 dl mansikkahilloa
Kostuta kakkupohja ja levitä ohuelti mansikkahilloa. Levitä väliin puolet kermavaahdostaja puolet mansikoista. Täytä seuraava väli samalla tavoin.

Kuorrutus:
2 rkl mansikkahilloa
500 g mansikoita
2 dl vettä
1dl hyytelösokeria

Levitä kerros mansikkahilloa.Koristele kakku mansikoilla. Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri vähitellen koko ajan sekoittaen. Kiehauta uudelleen ja anna jäähtyä, välillä sekoittaen, kunnes liemi selkeästi paksunee. Levitä liemi mansikoiden päälle ensin ohuelti ja sitten runsaammin. Anna hyytyä.

Reunoille
5 dl vispikermaa vaahdotettuna
3–4 rkl sokeria
3 tl vaniljasokeria
 Pursota reunat kauniiksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti