sienikakkupohja:
6 munaa
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
2 dl kiehuvaa vettä
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi.
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää se muna-sokerivaahtoon vähitellen samalla voimakkaasti vatkaten.
Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää ne siivilän läpi vaahdon joukkoon varovasti nostellen.
Kaada taikina vuokaan. Paista uunin ala-/keskitasolla 1 h tai kunnes kypsä. anna jäähtyä ja leikkaa kolmeen kerrokseen.
Kostutus:
sokerivesi
Täyte:
2,5 dl vispattua Hyla-kermaa vaadotettuna
1 tl vanilijasokeria
1 rkl sokeria
400 g mansikoita
1 dl mansikkahilloa
Kostuta kakkupohja ja levitä ohuelti mansikkahilloa. Levitä väliin puolet kermavaahdostaja puolet mansikoista. Täytä seuraava väli samalla tavoin.
Kuorrutus:
2 rkl mansikkahilloa
500 g mansikoita
2 dl vettä
1dl hyytelösokeria
Levitä kerros mansikkahilloa.Koristele kakku mansikoilla. Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri vähitellen koko ajan sekoittaen. Kiehauta uudelleen ja anna jäähtyä, välillä sekoittaen, kunnes liemi selkeästi paksunee. Levitä liemi mansikoiden päälle ensin ohuelti ja sitten runsaammin. Anna hyytyä.
Reunoille
5 dl vispikermaa vaahdotettuna
3–4 rkl sokeria
3 tl vaniljasokeria
Pursota reunat kauniiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti