Bolognese kastike

Tänään meillä on ruokana Pasta Bolognese. Tämä ohje on helppo kotikokillekin. 15.v työskentelin Italialaisetyyppisessä ravintolassa kokkina ja tästä olen tehnyt montamonituista versiota työelämässä mutta, lapsille tämä perusohje on ihan paras ja nopea.
6 Hlö
Raaka-aineet:
1 sipuli
3-4 porkkanaa
400g naudan vähärasvaista jauhelihaa
1 punainen paprika
2 tl valkosipulimurskaa / valkosipulinkynttä
0.5 dl maizena
500g tomaattimurskaa
6 dl vettä
1 tl mustapippuri
2 tl  suola
 2 tlSanta maria valmis välimeren mausteseos ( basilika, oregano,valkosipuli..)
1 tl sokeria

Ruskista jauheliha teflonpannulla, lisää joukkoon kuutioitu  sipuli ja paprika. Leikkaa porkkanat ohkaiseksi julieen suikaleiksi tai raasta karkealla raastintesällä, lisää pannulle hautumaan. Anna paistua 10 min. välillä sekoittaen.
Lisää joukkoon mausteet ja tomaattimurska ja 6 dl vettä. Suurusta maizena ja 0,5 dl kylmä vesi.
Lisää kastikkeen joukkoon ja anna hautua 10. min.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti