Rippilapsen täytekakku 1.

sienikakkupohja:
6 munaa 
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
4,5 dl vehnäjauhoja
2 dl kiehuvaa vettä 
Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (Ø 24 cm).
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi.
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää se muna-sokerivaahtoon vähitellen samalla voimakkaasti vatkaten.
Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää ne siivilän läpi vaahdon joukkoon varovasti nostellen.
Kaada taikina vuokaan. Paista uunin ala-/keskitasolla 1 h tai kunnes kypsä. anna jäähtyä ja leikkaa kolmeen kerrokseen.

Kostutus: sokerivesi


 Passionhedelmätäyte:
4 dl Hyla vispikerma
1dl passionhedelmäpyrettä
2tl vaniljasokeria
2 tl gelatiinia tai 4 liivatelehteä
0,5dl sokeria

Vatkaa hylakerma vaahdoksi. liota gelatiinijauhe tai liivatelehdet kattilassa pienessä määrässä( 2rkl) kylmää vettä. Kiehauta neste. Lisää passionhedelmapyre, sokeri, vaniljasokeri kerman joukkoon, sekoita varovasti. kaada kiehautettu gelatiini nauhana kermamassan joukkoon vatkaa kermaa samalla varovasti.

Täytä kakku rengasvuokaa apuna käyttäen:
Alin kerros , kosktuta sokeriliemellä, lisää puolet passionvaahdosta. Lisää seuraava kerros, kostuta ja lisää loput passionvaahdosta.
laita päällimmäinen kerros ja kostuta. Anna kakun hyytyä ja maustua jääkaapissa yön yli.



Kuumenna gelatiinipassionhedelmäseos









Leikkaa sienikakkupohja 3.osaan.
Sekoita passionhedelmäliemi kerman joukkoon.
Täytä kakku Städterin rengasvuokaa hyödyntäen.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti