Kinuskikakku 20 hlö
sienikakkupohja:
6 munaa
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
4,5 dl vehnäjauhoja
2 dl kiehuvaa vettä
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi.
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää se muna-sokerivaahtoon vähitellen samalla voimakkaasti vatkaten.
Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää ne siivilän läpi vaahdon joukkoon varovasti nostellen.
Kaada taikina vuokaan. Paista uunin ala-/keskitasolla 1 h tai kunnes kypsä. anna jäähtyä ja leikkaa kolmeen kerrokseen.
Kostutus:
sokerivesi
Täyte:
2,5 dl vispattua Hyla-kermaa vaadotettuna
1 tl vanilijasokeria
1 rkl sokeria
300 g mansikoita
1 dl fariinisokeria
1 dl Hyla-kermaa
Keitä fariinisokeri ja Hyla-kerma miedolla lämmöllä kinuskikastikkeeksi
Kostuta kakkupohja ja kaada puolet kinuskikastikkeesta väliin. Lisää vatkattu kerma ja mansikat. Täytä seuraava väli samalla tavoin.
Kinuskikuorrutus
2 dl kuohukermaa
1 ½ dl fariinisokeria
25 g voita
2 rkl mansikkahilloa
Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan hämmentäen, kunnes kastike sakenee. Lisää voi. Levitä mansikkahilloa kakun pinnalle pieni kerros. Valuta hieman jäähtynyt kinuskikastike kakun pinnalle.
Reunoille
5 dl vispikermaa
3–4 rkl sokeria
3 tl vaniljasokeria
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti