Lime-suklaakakku

 
Suklaakakku 20 hlö
sienikakkupohja:
6 munaa 
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
2 dl kiehuvaa vettä 
Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (Ø 24 cm).
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi.
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää se muna-sokerivaahtoon vähitellen samalla voimakkaasti vatkaten.
Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää ne siivilän läpi vaahdon joukkoon varovasti nostellen.
Kaada taikina vuokaan. Paista uunin ala-/keskitasolla 1 h tai kunnes kypsä. anna jäähtyä ja leikkaa kolmeen kerrokseen.

Kostutus: 
sokerivesi 
 
Täyte:
2,5 dl vispattua Hyla-kermaa vaadotettuna
1 tl vanilijasokeria
1 rkl sokeria
taloussuklaamurua
tummaa kaakaojauhetta
2 tl liivatejauhetta
2 rkl vettä
1 prk lime-curd hilloa

Liota liivatejauhe kylmässä vedessä 5 minuuttia. Lisää kermavaahdon joukkoon sokeri, vanilijasokeri, kaakaojauhe ja taloussuklaamurut. Kiehauta liivatejauhe-vesiseos. Lisää seos vaahdon joukkoon.

 Kostuta kakkupohja ja levitä ohuelti lime-curd- hilloa ja puolet sulkaavaahdosta.   Täytä seuraava väli samalla tavoin.

Suklaakuorrutus
 200 g taloussuklaata
0,6 dl Hyla-vispikermaa
1 rkl margariinia
 



Sulata suklaa kerman joukossa miedolla lämmöllä. Lisää lopuksi margariini. Anna hetki jäähtyä. Levitä kakun päälle ohuelti lime-curd hilloa ja kaada suklaakuorrute päälle.

Reunoille
5 dl vispikermaa vaahdotettuna
3–4 rkl sokeria
3 tl vaniljasokeria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti